Camera Interactiva

Event

Technologies of Narration symposium en kick-off

NFF Industry programma

September 28, 14:00 – 16:00, Postkantoor Neude, Kleine Zaal. Entree gratis

Het vertellen van digitale verhalen, zoals een interactief boek, een game, of een interactieve documentaire, biedt ten opzichte van traditionele vertelvormen veel nieuwe mogelijkheden. Door de veelzijdigheid van nieuwe media kunnen verhalen vanuit meerdere perspectieven, op verschillende manieren (cross-mediaal) en door meerdere auteurs verteld worden. Maar hoe ga je met deze verschillende lagen van informatie om? Welke informatie wordt verteld en op welke manier? En wat gebeurt er als je de kracht van technologie, collectieve verhalen, en affect centraal stelt in het herinneren en vertellen van verhalen?

Dit mini-symposium besteedt aandacht aan hoe voorwerpen, herinneringen, en zintuigen effect hebben op de verhalen die wij vertellen. Vier sprekers, vanuit verschillende disciplines, geven hun antwoord op deze vragen. In korte optredens zullen de vragen benaderd worden vanuit memory studies,  immersive storytelling en spoken word. De sprekers op het symposium zijn o.a. Quinsy Gario (kunstenaar/theatermaker), Wander Eikelboom (Avans Hogeschool Breda) en Susanne Knittel (Universiteit Utrecht), met Janina Pigaht als moderator.

Voertaal: Nederlands (met uitzondering van S. Knittel)

Meer info: NFF programma // Facebook evenement

Camera Interactiva Kick-off

Dit evenement is tevens de kick-off van de Camera Interactiva competitie. Deze competitie is een talentontwikkelingsprogramma georganiseerd door het Centre for the Humanities (Universiteit Utrecht) in samenwerking met partners vanuit de Universiteit Utrecht (Descartes Centre en het Instituut voor Cultuurwetenschappelijk Onderzoek, ICON), de Hoge School voor de Kunsten Utrecht (HKU) en het Nederlands Film Festival (NFF).

Camera Interactiva is een nieuw talentontwikkelingsprogramma voor jonge denkers en makers in Utrecht. Zowel studenten van de universiteit en de kunstacademie alsook jonge professionals uit de creatieve industrie worden uitgenodigd om een creatief verhaal te ontwikkelen en presenteren. Centraal in elk verhaal staat een maatschappelijk relevante kwestie op het gebied van ‘burgerschap’ in de stad Utrecht. De makers van drie winnende verhalen zullen de Young Creative Talent Award ontvangen. Wil je meer weten? Kijk dan hier voor meer informatie. #Intercam2015